Hladna predjela kao aperitiv očistiti će vaša čula kako bi bolje uživali u hrani koja slijedi. Neki put su kao desert, nakon finog ručka. Odlično idu iz vino.

  • Sirevi razni (paški, pecorino, gorgonzola, mozzarela, kozji, ovčji)
  • Pršut
  • Plata Mozzarela
  • Slavonski kulen
  • Kuhana šunka sa hrenom
  • Rajčice punjene s gorgonzolom
  • Namaz od sira
  • Inćuni-srdele slane/marinirane
  • Dalmatinski pršut s dinjom
  • Dalmatinski pršut s maslinama i sviježim mladim sirom
  • Slavonski kulen s feferonima
  • Sušeni kare s hrenom
  • Domaća šunka u kruhu, servirana s hrenom
  • Rolice od šunke i šparoga
  • Rolice od šunke i sira
  • Rolice od pršuta
  • Roastbeef
  • Tartarski biftek
  • Pašteta od tunjevine
  • Pašteta od lososa
  • Riblja pašteta
  • Pileća pašteta
  • Šparoge u košuljici od pršuta
  • Razna dimljena riba
  • Repovi kozica u rajčicama
  • Marinirano povrće