Zamislite situaciju: Upravo ste na vrlo važnom poslovnom ručku. Hrana je poslužena: prefina tjestenina u raskošnom umaku. U čemu je problem? Vaš uzvanik je alergičan na gluten. Oh-oh. Kako ništa nije pojeo, padne mu šećer i postaje nervozan. Odjednom se pregovori pretvore u prepirku i sve završi u košu za smeće.

Naš vodič za organizaciju poslovnog domjenka pomoći će vam da izbjegnete najčešće zamke i održite uspješno događanje.

Počnite s planiranjem

Za početak, koji je cilj ili razlog vašeg domjenka? Želite li nagraditi zaposlenike, privući partnere ili nešto treće? Precizno postavljen cilj pomoći će kod donošenja svih ostalih odluka oko vašeg domjenka. Ovisno o tome gledaju li uzvanici prezentaciju ili rade za velikim stolom, jelovnik se mijenja i prilagođava. Koliko vremena za jelo imaju? Imaju li posebnih prehrambenih prohtjeva zbog alergija ili vjerskih razloga? Uvijek planirajte barem 2-3 verzije svakog od slijedova, kako bi pokrili sve mogućnosti. Obavezno u jelovnik uvrstite sezonske ili lokalno uzgojene namirnice. Pazite se pića! Ne želite ostaviti krivi dojam na potencijalne klijente, pa posluživanje alkohola ostavite za proslave unutar vaše tvrtke.

Za uspješne pregovore

Ako znate da ćete sjediti licem u lice s kolegama ili poslovnim partnerima, izbjegavajte hranu koja se zaglavi među zubima ili ima intenzivne mirise.

Leteći doručak

Treba dovršiti pregovore za doručkom, kako bi klijent uhvatio let i vratio se doma s potpisanim ugovorom. Preporuka su sendviči i druge lagane grickalice koje je lako jesti i koje neće odvlačiti pažnju od razgovora, kao što su :

  • Mini sendviči
  • Mini kroasani
  • Bruschette razne

Raskošni ručak

Za radni ručak cilj je poslužiti hranu koja je "pokretna" kao i tim kojem ga poslužujete, kako bi bez problema nastavili raditi dok jedu. Idealni su ručkovi koji dolaze posluženi na jednom tanjuru bez puno komplikacija, kao što su salate, tjestenine, rižoti i slično.

  • Salata od hobotnice
  • Salata od plodova mora
  • Crni rižoto
  • Zelena tjestenina s kozicama

Proslava postignuća

Tvrtka je postigla nešto impresivno, pa želite počastiti zaposlenike svježe pripremljenom hranom, pićem i slatkišima. Zaslužili su. Nagradite ih raskošnim švedskim stolom.

Započnite zabavu

Proslavite u dobroj atmosferi s raznovrsnim finger foodom, koji je zasitan, ali nije neuredan za jelo. Nitko ne želi fleke na haljini ili košulji već u prvim minutama, dok se zabava nije ni zagrijala. Važno je da hrane ime u obilju, kako bi izbjegli da se proslava pretvori u pijanku. Ipak je ovo poslovna situacija.

Šarmirajte šefove

Jedina preporuka koju imamo je da se držite tradicionalnih jela, jer stariji direktori možda ne vole jako začinjenu egzotičnu hranu. Koliko god dug sastanak upravnog odbora bio, svima će biti lakše uz pametan izbor lagane i zasitne hrane od koje neće zaspati.

I za kraj, napomena: kvalitetan catering vam može pomoći organizirati savršen poslovni domjenak. Planiranje je važan dio, ali na kraju se svaki domjenak svede na kvalitetu hrane. Fina hrana uvijek stvori najbolju atmosferu, a u Zadru i okolici, najbolju hranu spremaju majstori kuhari iz TH Cateringa.

Javite nam se s povjerenjem