Svaka djevojka cijeli život razmišlja o danu svog vjenčanja. Kakvu će haljinu obući, koja će se jela poslužiti i gdje će se sve to dogoditi - nerijetko i prije nego upoznaju izabranika svoga srca.

Ako ste se netom zaručili ili ste već debelo spremni za vjenčanje, pročitajte naš vodič za idealan pir - vjenčanje u Zadru.

Neovisno o tome organizirate li moderno vjenčanje za prijatelje ili sve počinje subotom ujutro kupovinom mlade, ono po čemu će vaši gosti pamtiti vaš pir je, između ostalog i hrana.

Tradicionalna svadba

Ako želite pozvati baš sve, od prabake iz Preka do vrtićke djece, najbolje da sve posjednete za stol i poslužite im pravu svatovsku večeru, od juhe do pašticade u cik zore.

Vaši će se gosti osjećati posebno dok ih poslužuju konobari, a čaše se magično pune između zdravica. Najvažnije je da puno pažnje posvetite rasporedu sjedenja, promišljeno kombinirajući stare, mlade, dosadne i zabavne. 

Naravno, kompletna svatovska večera nerijetko je najskuplja opcija, a uvijek bude i onih kojima se ne sviđa baš ništa na ponuđenom jelovniku. Ako želite naš savjet, ne naručujte previše kolača, jer će se svi najesti slatkog, pa će vam svadbena torta ostati cijela - poslužite je kao desert (valjda nije cijela od krokanta).

Švedski stol

Ako su vam uzvanici mahom mladi koji će najveći dio vremena provesti plešući i družeći se, možda je za vas najbolji izbor švedski stol ili kako se to profesionalno kaže - buffet. Mnoštvo je prednosti: ljudi mogu plesati i jesti kad hoće, stol je raznovrsniji od klasične večere i stalno nešto pristiže, toplo ili hladno, možete ugoditi svima, čak i onima koji imaju alergije na hranu.

Okreni klasiku na ražnju

Što god vi mislili o tome, pečeno prase ili janje razveseliti će svakog uzvanika. Obogatimo ponudu mnoštvom salata i ukusnih priloga, a sve otvorimo pršutom i sirom, pa krepkom juhom. Dalje vi recite.

Svašta pašta

Kad niste sigurni je li za vas idealan finger food ili želite nešto konkretnija jela, naš prijedlog su raznovrsni jelovnici posluženi u zdjelicama. Konobari poslužuju zalogajčiće u kombinaciji s malim porcijama konkretnijih jela, kao što su tjestenine ili rižota u zdjelicama. Odlična opcija za moderno gradsko vjenčanje, koja god lokacija bila u pitanju.

Koliko to sve košta

Naši iskusni organizatori kažu da troškovi hrane na prosječnom vjenčanju dođu na nekih 25-30% ukupnog budžeta. Troškove možete smanjiti pametnim izborom vina (prosecco umjesto šampanjca), te odlukom o ranom ili kasnom vjenčanju, kako bi sve obavili popodne ili počeli što kasnije i poslužili manji broj slijedova. Zapravo, javite nam se što prije, pa ćemo zajedno sve dogovoriti po mjeri i želji.

Čestitamo!